Massagevormen

Ont-moet op de manier die het beste bij jou past.

Klassieke massage

Lees meer

Klassieke massage richt zich voornamelijk op de spieren, de weefsels en de huid. Door middel van strijkingen, knedingen en intermitterend drukken wordt invloed uitgeoefend op de stroming in ons lichaam. De doorbloeding van de huid, spieren en stofwisseling wordt hierdoor bevorderd.

Haptische massage

Lees meer

Haptische massage komt voort uit de haptonomie en betekent “de wijze van aanraken”. Bij deze vorm van  massage ligt de focus op aanraken, raken en geraakt worden. De focus ligt op contact met jezelf, op het contact dat ik met jou heb en het contact dat er is tussen jou en mij. Het is een energetische uitwisseling die iedereen op zijn eigen manier ervaart. Ik nodig je uit om aanwezig te zijn bij alles wat zich op dat moment aandient en te voelen wat het met je doet.

Voetreflexologie

Lees meer
Hoe sta jij op je voeten?
Hoe ervaar jij je voeten?
Hoe maken je voeten contact met de grond?
Wat is over het algemeen de temperatuur van je voeten?
Wat betekenen je voeten voor je?
Kortom:
Sta jij wel eens stil bij je voeten?
We vinden onze voeten eigenlijk een heel vanzelfsprekend onderdeel van ons lichaam: we staan op onze voeten en onze voeten brengen ons waar we willen zijn.
Maar voeten doen veel meer. Je voeten reflecteren je hele lichaam. Aan de conditie van de voeten kun je zien hoe het met jouw algehele welzijn is.

Op de voeten bevinden zich drukpunten die corresponderen met plekken elders in ons lichaam, zoals organen, spieren en het skelet. Bij voetreflexologie worden de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen geraakt en worden de bloedcirculatie, de lymfestroom en de energiestroom beïnvloed. De massage zorgt voor een verbeterde doorstroming in het lichaam.

Deze massagevorm is uitermate geschikt om toe te passen als het elders op je lichaam te pijnlijk is om aangeraakt te worden.
Door bepaalde voetzones te masseren worden indirect de corresponderende delen in de rest van je lichaam geraakt en dit heeft invloed op jou als mens in z’n geheel.

Polariteitsmassage of chakra-massage

Lees meer

Tijdens de polariteitsmassage nodig ik je uit om je bewust te worden van de levensenergie die door je heen stroomt. Wat we denken, voelen, doen en waarnemen kan deze energie doen veranderen. Chakra’s spelen hierbij een belangrijke rol. Een chakra is een energiecentrum. Er zijn 7 hoofdchakra’s, verdeeld van het stuitje tot aan je kruin.

Energie is samengesteld uit tegendelen, ook wel polariteiten genoemd. Polariteiten zijn voortdurend op zoek naar evenwicht. Er is beweging dankzij tegengestelde, elkaar aanvullende krachten. Zo zijn onze energiecentra ook steeds op zoek naar balans. De energie is voelbaar in ons lichaam. Gedachten en emoties kunnen de energiestroom blokkeren en dus ook de chakra’s. Ieder chakra staat voor een bepaald thema in je leven. Het tweede chakra bijvoorbeeld staat voor voelen; als we, door een blokkade, niet meer in staat zijn om te voelen kunnen we niet meer in contact komen met onszelf. Bewustwording kan je inzicht geven in een onbewust levensthema.

Door met mijn handen jouw chakra’s aan te raken (of er net boven te blijven) nodig ik je uit om te ervaren hoe het met jouw levensenergie is.

 

Holistic pulsing

Lees meer

In ons lichaam is stroming en beweging. Wanneer er een stagnatie optreedt is er geen stroming of beweging meer. Holistic pulsing is de meest zachtaardige manier om je uit te nodigen te ervaren en te voelen of er ergens in je lichaam een stagnatie in de doorstroming is. Er ontstaat ruimte om helemaal te ervaren hoe het op dat moment met jou is. Bij holistic pulsing breng ik je lichaam, vanaf één plek, in een continu ritme dat op jou is afgestemd. Afwisselend kan het ritme langzamer of sneller uitgevoerd worden. De pulsbeweging heeft een gunstig effect op de doorstroming van de lichaamsvloeistoffen en op de energiestroom. Doordat alles met elkaar in verbinding staat worden, door de golvende beweging, plaatsen in het lichaam geraakt die niet door direct handcontact aangeraakt kunnen worden door teveel spanning of pijn. Tijdens het pulsen lig je met je kleding aan op de massagetafel.

Bindweefselmassage

Lees meer

Bindweefselmassage is gebaseerd op de interactie die bestaat tussen organen, lichaamsdelen, huid, spier- en skeletstelsel door middel van zenuwwerking.

Bij bindweefselmassage wordt het onderhuids bindweefsel, dat zich tussen de spieren en de huid bevindt, een spier of spiergroep en eventuele pijnpunten in het beenvlies en langs de wervelkolom gemasseerd. Ook hier nodig ik je uit om je bewust te worden wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Wat speelt er onderhuids of ligt daar nog verborgen? Hoe is het om hiermee contact te maken, zonder dat je er iets aan hoeft te veranderen? Hoe is het te zijn met wat is?

Het kan zeer gevoelig zijn wanneer de verschillende weefsellagen met elkaar verkleefd zijn. Ik zal daarom regelmatig vragen of ik jouw grenzen niet overschrijd.

Stoelmassage

Lees meer

Stoelmassage is gebaseerd op de Japanse acupressuur. Door bepaalde drukpunten op hoofd, nek, schouders, rug en armen te activeren worden de bloedcirculatie en energiestromen beïnvloed. Je gedachten komen tot rust en je energie gaat weer stromen. De massage wordt over de kleding heen gegeven en is daardoor laagdrempelig. Een stoelmassage is uitermate geschikt voor bedrijven en evenementen. Voor informatie hierover kun je me bellen of mailen.

Klankschaalmassage

Lees meer
Wat is een klankschaal massage?
Geluid is klank en klank veroorzaakt trillingen. Doordat wij voor 65% uit water bestaan en alles in ons lichaam met elkaar in verbinding staat door middel van stroming, worden deze trillingen door ons lichaam geleid en wordt klank op deze manier voelbaar gemaakt.
Je kunt geluid op verschillende manieren ervaren: je kunt er kippenvel of een prettig gevoel van krijgen. Ook kunnen klanken en geluiden bepaalde gevoelens, beelden of herinneringen oproepen.
Net als een “gewone” holistische massage werkt een klankschaal massage op alle niveaus:
– lichamelijk
– emotioneel
– mentaal
– spiritueel.

De klankschaal heeft een harmonieuze klank die ontstaat doordat er drie hoofd-tonen te horen zijn. Deze harmoniserende klank werkt in op ons lichaam, onze gevoelens, emoties en herinneringen. Het is een krachtige trilling die zich snel door het lichaam verplaatst. Ook ons energetisch systeem wordt door de klanken, de trillingen, geraakt. Het gevolg is een innerlijke massage.

Een gezond lichaam heeft een eigen trilling en frequentie. Wanneer de doorstroming in ons lichaam geblokkeerd is, is deze eigen frequentie verstoord. Bij de klankschaalmassage zal het lichaam mee gaan trillen om zo in cadans te komen met de klankschaal. Dit heeft een gunstige invloed op de doorstroming. Eenmaal in beweging gebracht gaat de trilling nog dagen na de klankschaal massage door totdat het lichaam weer de eigen trillingsfrequentie heeft aangenomen. Op deze manier werkt de klankschaal ook in op de verschillende spierlagen in ons lichaam. Door de trillingen kunnen de klachten of symptomen, die door stress veroorzaakt worden, verminderen.

Een klankschaalmassage kan ter ondersteuning in het therapeutische proces als hulpmiddel toegepast worden.

Massage bij kanker

Lees meer

Massage bij kanker is geen behandeling, maar het kan je ondersteunen tijdens de zware behandelingen en de periode erna. Of je kan masseren is onder meer afhankelijk van de soort kanker die je hebt en of er operaties hebben plaatsgevonden. Daarnaast heeft iedere behandeling zijn eigen bijwerkingen. Deze bijwerkingen kunnen een lange tijd nawerken en de bijwerkingen van een vorige behandeling zijn vaak nog aanwezig wanneer er met een andere behandeling gestart wordt. Ook op psychisch, emotioneel en sociaal vlak is de impact groot. Tijdens de massage hou ik met al deze factoren rekening. Ik masseer je met hele lichte druk en langzame strijkingen, waarbij de huid nauwelijks of niet beweegt. Misschien vindt je het al fijn als ik alleen maar mijn warme handen op je leg. Tijdens de massage blijf ik voortdurend op jou afgestemd. Met liefdevolle aandacht, warmte en contact laat ik je weten dat ik er voor je ben en dat jij er mag zijn. Niet als zieke maar als mens. Als het mogelijk is kom je bij mij in de praktijk. Indien dit niet kan dan kom ik bij je thuis.

Zwangerschapsmassage en kraamvrouwmassage

Lees meer

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap kunnen zenuwen of bloedvaten , wanneeranneer je op je rug ligt, afgekneld raken en kun je last krijgen van tintelende benen en een verminderde doorbloeding. Daarom lig je comfortabel in zijligging, waarbij je benen, armen en buik ondersteund worden door kussens. Hierdoor wordt je baarmoeder iets opgetild, zodat de bloedvaten meer ruimte krijgen en de doorbloeding naar de placenta verbetert. De  zwangerschapsmassage is een zachte, liefdevolle massage van je rug, schouders, armen en benen zonder fricties, stevige strijkingen of knedingen. Een extra toevoeging is de massage van je buik: je zult merken dat je kindje ook reageert op de aanraking. Zwangerschapsmassage is een hele bijzondere ervaring en een weldaad voor jou en je kindje.

Kraamvrouwmassage

Bij de kraamvrouwmassage lig je lekker ontpannen op je bed. Achtereenvolgens worden je voeten, benen, rug, nek en schouders, armen, handen en gezicht gemasseerd. Massage rondom de kraamperiode is rustgevend, maar helpt ook bij postpartum-klachten, zoals baarmoedercontracties, napijn. Een buikmassage (baarmoedermassage) bevordert de doorbloeding, een betere en snellere herpositionering en kleiner worden van de baarmoeder, het vermindert obstipatie, bevordert de peristalltiek en stimuleert de spieren.

Wanneer je een keizersnee hebt gehad kan een keizersneemassage ondersteunend werken bij herstel van de keizersnee. Het bevordert circulatie, voorkomt trekken, pijn en lage rugklachten, vermindert het zwellen van het litteken en voorkomt verklevingen. Het litteken verdwijnt niet door de massage, maar wordt wel soepeler en zachter. De keizersneemassage mag pas toegepast worden na 6-8 weken, wanneer de hechtingen eruit zijn en de arts het litteken heeft gecontoleerd.

Tijdens de kraamperiode kom ik bij je thuis om je te masseren. Voor de zwangerschapsmassage en keizersneemassage kom je bij mij in de praktijk. Indien dit niet mogelijk is kom ik ook bij je thuis.

 

Ben jij toe aan een ont-moeting met jezelf?

Vul onderstaand formulier in. Bellen of mailen voor het  maken van een afspraak mag ook.