Mijn Holistische Visie

Leven is beweging. Alles stroomt. Alles komt en gaat. Golvend, vibrerend, ademend, veranderend.

Alles wat leeft stroomt en is in beweging. Ik werk vanuit de holistische visie. Holos is Grieks voor “heel”. Als Holos massagetherapeut ga ik er vanuit dat jij als mens één geheel bent en dat alles in je lichaam met elkaar in verbinding staat door stroming en beweging.

Om ons heen gebeurt van alles, maar ook binnen in ons gebeurt van alles. Zo hebben we allemaal geleerd om op een bepaalde manier naar het leven te kijken en daar op onze eigen manier mee om te gaan. Daarbij bepalen patronen, overtuigingen, aannames en gewoontes onbewust een groot deel van ons doen en laten. Ons lichaam is een geschiedenisboek; alles wat we meemaken wordt opgeslagen, fijne maar ook nare herinneringen, trauma’s… Door een ingrijpende gebeurtenis, een ziekte, slecht slapen of aanhoudende klachten etc. kan dat wat opgeslagen is onbewust geraakt worden. We kunnen dan het gevoel hebben dat we vastlopen. De doorstroming stagneert.

Dit kan fysiek, mentaal maar ook emotioneel tot allerlei klachten of symptomen leiden zoals vermoeidheid, verdriet, gespannen spieren, hoofdpijn, rugpijn, stress of burn-out. Je schouders kunnen gespannen voelen, omdat je teveel hooi op je vork neemt of je voelt een brok in je keel bij ingehouden verdriet. Wanneer je verliefd bent kun je vlinders in je buik voelen of iets kan zwaar op je maag liggen als je een probleem moeilijk vindt.

Ons lichaam laat ons door middel van deze signalen voelen wat er zich innerlijk afspeelt en dat het aandacht nodig heeft. Door aandacht te geven aan wat er binnen in jou speelt, het waar te nemen zonder te oordelen, kan dat wat opgeslagen ligt eindelijk gezien en gevoeld worden. Zo kom je weer in contact met jezelf. Door te voelen krijg je belangrijke informatie over je wel-zijn en kan het binnenin jou weer gaan stromen.

Bij massagetherapie nodig ik je uit om contact te maken met jezelf, op alle niveau’s

Fysiek

Door middel van massage nodig ik je uit om vanuit het denken in je hoofd naar het voelen in je lichaam te gaan.

Emotioneel

Echt contact maken en luisteren naar wat je bezighoudt, wat gaat er in je om, wat voel en ervaar je?

Mentaal

Zijn met wat is.

Spiritueel

Dicht bij jezelf blijven, kortom: zijn wie je in wezen bent.

Zelfgenezend vermogen

Waar de reguliere gezondheidszorg vaak aan symptoombestrijding doet gaat de complementaire gezondheidszorg er vanuit dat klachten of symptomen signalen van het lichaam zijn. Het lichaam heeft het vermogen zichzelf te genezen. Zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel. Daarbij is doorstroming essentieel. Dit zelf-genezend vermogen werkt het best wanneer wij optimaal in ons vel zitten. Daarom kijk ik naar de mens als geheel en naar álle factoren die ons welzijn positief of negatief kunnen beïnvloeden.
De huid is ons grootste zintuig en speelt een grote rol in het opvangen en doorgeven van allerlei gewaarwordingen. Holistische massage stimuleert via de huid de doorbloeding en de stofwisseling, vermindert pijn en geeft energie. De massage heeft een gunstige uitwerking op de doorstroming in ons lichaam. Op een milde, natuurlijke manier wordt het zelf-genezend vermogen verbeterd.

Ben jij toe aan een ont-moeting met jezelf?

Vul onderstaand formulier in. Bellen of mailen voor het  maken van een afspraak mag ook.