Mijn Holistische Visie

Alles stroomt. Alles komt en gaat. Beweging is leven. Golvend, vibrerend, ademend, veranderend.

Ik werk vanuit de holistische visie. Holos is Grieks voor “heel”.  Als Holos massagetherapeut ga ik er vanuit dat jij als mens één geheel bent en dat alles in je lichaam met elkaar in verbinding staat door stroming en beweging. Om ons heen gebeurt van alles, maar ook binnen in ons gebeurt van alles. Zo hebben we allemaal geleerd om op een bepaalde manier naar het leven te kijken en daar op onze eigen manier mee om te gaan. Bovendien reageren we ieder op onze manier op wat we meemaken. We hebben er bepaalde gedachten over, voelen er emoties bij en ontwikkelen van daaruit onze gewoontes. Die gedachten en emoties komen op, worden ervaren en gaan weer weg. We “ontmoeten” ze als het ware. Ook hier is dus sprake van stroming. In de hectiek van deze tijd zijn we gauw geneigd om bepaalde gedachten of gevoelens weg te drukken, waardoor ze niet meer door ons heen kunnen stromen.
Dit kan fysiek, mentaal maar ook emotioneel tot allerlei klachten of symptomen leiden zoals vermoeidheid, verdriet, gespannen spieren, hoofdpijn, rugpijn, stress of burn-out. Je schouders kunnen gespannen voelen, omdat je teveel hooi op je vork neemt of je voelt een brok in je keel bij ingehouden verdriet. Wanneer je verliefd bent kun je vlinders in je buik voelen of iets kan zwaar op je maag liggen als je een probleem moeilijk vindt. Ons lichaam laat ons door middel van deze signalen voelen wat er zich innerlijk afspeelt en dat het aandacht nodig heeft. Door aandacht te geven aan wat er binnen in jou speelt kun je inzicht krijgen in de functie van de klacht. Hierdoor kan het zijn dat je de klacht anders gaat ervaren of dat de klacht zelfs helemaal verdwijnt. Kortom door te voelen krijg je belangrijke informatie over je wel-zijn.

Bij massagetherapie nodig ik je uit om contact te maken met jezelf, op alle niveau’s

Fysiek

Door middel van massage nodig ik je uit om vanuit het denken in je hoofd naar het voelen in je lichaam te gaan.

Emotioneel

Echt contact maken en luisteren naar wat je bezighoudt, wat gaat er in je om, wat voel en ervaar je?

Mentaal

Zijn met wat is.

Spiritueel

Dicht bij jezelf blijven, kortom: zijn wie je in wezen bent.

Zelfgenezend vermogen

Waar de reguliere gezondheidszorg vaak aan symptoombestrijding doet gaat de complementaire gezondheidszorg er vanuit dat klachten of symptomen signalen van het lichaam zijn. Het lichaam heeft het vermogen zichzelf te genezen. Zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel. Daarbij is doorstroming essentieel. Dit zelf-genezend vermogen werkt het best wanneer wij optimaal in ons vel zitten. Daarom kijk ik naar de mens als geheel en naar álle factoren die ons welzijn positief of negatief kunnen beïnvloeden.
De huid is ons grootste zintuig en speelt een grote rol in het opvangen en doorgeven van allerlei gewaarwordingen. Holistische massage stimuleert via de huid de doorbloeding en de stofwisseling, vermindert pijn en geeft energie. De massage heeft een gunstige uitwerking op de doorstroming in ons lichaam. Op een milde, natuurlijke manier wordt het zelf-genezend vermogen verbeterd.

Contact

Ben jij toe aan een ont-moeting met jezelf?

06 - 81695180

Burt Bacharachstraat 6

3543 DE Utrecht