Workshops

De overgang op de werkvloer

Lees meer

Is de overgang bespreekbaar binnen jouw bedrijf? Is er aandacht op de werkvloer voor vrouwen die door de overgang gaan?

Vanuit je werkgever en collega’s meer begrip en ondersteuning krijgen bij deze veranderingsprocessen is heel waardevol.

Alle vrouwen komen in de overgang en veel vrouwen hebben daar last van. Maar overgangsklachten worden vaak niet als zodanig gediagnosticeerd. Dat leidt tot ziekteverzuim en uitval op de werkvloer.

Op de werkvloer is nog maar heel weinig aandacht, kennis, begrip en steun voor vrouwen in deze levensfase. Een groot deel van die vrouwen gaat moeiteloos en zonder klachten de overgang door, maar een ander deel van de vrouwen worstelt met verschijnselen die op hun persoonlijk leven en werk van grote invloed kunnen zijn.

Als werkgevers en werknemers samen durven te werken in de fase van de overgang kan er veel bereikt worden. De werkgever vanuit goed werkgeverschap, vanuit een visie op de werkende mens en vanuit een moderne arbeidsorganisatie. De werknemer vanuit haar regie op haar eigen gezondheid, werkvermogen en inzetbaarheid. Zo kan veel verzuim voorkomen worden en veel werkplezier gewonnen worden.

Maatregelen op het werk, kennis over de overgang bij vrouwen zelf en hun werkomgeving en leefstijlaanpassingen leiden bij heel veel werknemers al tot een betere conditie en een groter werkvermogen. Om de overgang bespreekbaar te maken is het goed om daarover meer te weten.

In overleg verzorg ik een presentatie over de overgang en over de vrouw die zich in deze levensfase bevindt.

Voor meer informatie kun je me bellen of mailen, maar ik kom ook graag langs om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Reis door de chakra's

Lees meer

Wil je ontdekken hoe het met jouw levensenergie is en ben je nieuwsgierig naar wat chakra’s zijn? Dan is deze “Reis door de chakra’s” misschien iets voor jou.

De uitdrukkingen “Daar krijg ik energie van”, “Ik heb helemaal geen energie meer” of “Mijn energie is op” ken je ongetwijfeld wel en die zeggen precies hoe jij je op dat moment voelt. Energie is voelbaar in ons lichaam. Je kunt je levensenergie waarnemen door krachtig in je handen te wrijven. Houd ze daarna iets van elkaar af. Beweeg dan je handen van en naar elkaar. Je kunt de energie als een tintelende, vibrerende, warme of koude sensatie voelen.

Iedereen heeft levensenergie nodig om te kunnen functioneren. Maar wat we denken, voelen, doen en waarnemen kan onze (levens)energie doen veranderen. Chakra’s spelen hierbij een belangrijke rol. Een chakra is een energiecentrum. Er zijn 7 hoofdchakra’s, verdeeld van het stuitje tot aan je kruin.

Gedurende 8 ochtenden neem ik je mee op reis door de 7 hoofdchakra’s. We beginnen bij het eerste chakra, de basis en oorsprong van onze levensenergie en onderzoeken bij de opeenvolgende chakra’s hoe het op dat moment met die levensenergie is. Ieder chakra staat voor een bepaald thema in je leven. We onderzoeken de verschillende levensgebieden waar elk van de chakra’s voor staan. En staan stil bij de verschillende thema’s die in je leven spelen.

Thema’s die onder andere aan de orde komen zijn:

 • veiligheid, vertrouwen, hoe sta je in het leven
 • seksualiteit, behoeften, emoties
 • autonomie, gevoel van eigenwaarde
 • liefde, liefde voor jezelf, relaties
 • communicatie, luisteren, je eigen stem vinden
 • intuïtie, inzicht, dromen
 • eenheid, zelfkennis.

We maken verbinding met ons hart, de kern van wie we in wezen zijn. De reis eindigt bij onze kruin, het zevende chakra.

De workshop bestaat uit een stukje theorie over de chakra’s, afgewisseld met oefeningen, meditatie en beweging. Maar waar ook ruimte en aandacht is om met elkaar te delen wat gehoord of gezien wil worden. Zonder daarover te hoeven oordelen of te willen veranderen.

De laatste ochtend gebruiken we om de 7 chakra’s met elkaar te integreren en sluiten we de workshop op passende wijze af.

Data:

 1.  06-02-2023
 2.  20-02-2023
 3.  13-03-2023
 4.  03-04-2023
 5.  24-04-2023
 6.  15-05-2023
 7.  05-06-2023
 8.  26-06-2023

Tijd:
Je kunt binnenlopen vanaf 08.30 uur. We starten om 09.00 uur en ronden af om 11.30 uur.

Locatie:  
Maximaal Gezond Centrum
Burgemeester Verderlaan 19
Leidsche Rijn

Kosten:
De kosten voor de gehele workshop zijn €300,- per persoon.

Na je aanmelding ontvang je een bevestiging van je inschrijving en een factuur. Verdere praktische informatie ontvang je kort voor de start van de workshop via de mail.

Massage tijdens de bevalling

Lees meer
Tijdens de bevalling kan massage verlichtend werken. Hiervoor kan ik jouw partner verschillende technieken leren. Tijdens de bevalling kun je zelf aangeven wat je op dat moment gemasseerd wilt hebben. Een massage van je rug geeft je letterlijk steun en vermindert pijn. Massage van je buik geeft verlichting tussen de weeën door. Je benen komen erg onder spanning te staan tijdens de bevalling. Massage van je benen helpt om de spieren te ontspannen en de pijn te verlichten evenals een voetmassage. Daarnaast kunnen ook de acupressuur- of reflexpunten op de benen, voeten en handen behandeld worden. Hierdoor kan de bevalling geactiveerd of versneld worden, doordat de baarmoedercontracties gestimuleerd worden en het vermindert de pijn. Tenslotte kan voor en tijdens de bevalling de kaakrelease toegepast worden. Via het bindweefsel en de meridianen (energiebanen in je lijf) is er namelijk een link tussen het perineum en de kaak. En in het bijzonder tussen de kaak en het bekken + de baarmoeder. Het losmaken van spanningen in de kaak kan het bekken en de baarmoeder ontspannen tijdens de bevalling. En naast de kaakrelease is er ook aandacht voor de acupressuurpunten die tijdens de bevalling gebruikt kunnen worden.

Voor de workshop kom ik bij jullie thuis, zodat jullie in alle rust in je eigen vertrouwde omgeving de massages kunnen oefenen en ervaren.

Wil je hier meer over weten dan kun je mij bellen of mailen.

Contact

Ben jij toe aan een ont-moeting met jezelf?

06 - 81695180

Burt Bacharachstraat 6

3543 DE Utrecht