Holos massagetherapeut

Aandachtig en betrokken. Ik nodig je graag uit in mijn praktijk.

De overgang op de werkvloer

Lees meer

Is de overgang bespreekbaar binnen jouw bedrijf? Is er aandacht op de werkvloer voor vrouwen die door de overgang gaan?

Vanuit je werkgever en collega’s meer begrip en ondersteuning krijgen bij deze veranderingsprocessen is heel waardevol.

Alle vrouwen komen in de overgang en veel vrouwen hebben daar last van. Maar overgangsklachten worden vaak niet als zodanig gediagnosticeerd. Dat leidt tot ziekteverzuim en uitval op de werkvloer.

Op de werkvloer is nog maar heel weinig aandacht, kennis, begrip en steun voor vrouwen in deze levensfase. Een groot deel van die vrouwen gaat moeiteloos en zonder klachten de overgang door, maar een ander deel van de vrouwen worstelt met verschijnselen die op hun persoonlijk leven en werk van grote invloed kunnen zijn.

Als werkgevers en werknemers samen durven te werken in de fase van de overgang kan er veel bereikt worden. De werkgever vanuit goed werkgeverschap, vanuit een visie op de werkende mens en vanuit een moderne arbeidsorganisatie. De werknemer vanuit haar regie op haar eigen gezondheid, werkvermogen en inzetbaarheid. Zo kan veel verzuim voorkomen worden en veel werkplezier gewonnen worden.

Maatregelen op het werk, kennis over de overgang bij vrouwen zelf en hun werkomgeving en leefstijlaanpassingen leiden bij heel veel werknemers al tot een betere conditie en een groter werkvermogen. Om de overgang bespreekbaar te maken is het goed om daarover meer te weten.

In overleg verzorg ik een presentatie over de overgang en over de vrouw die zich in deze levensfase bevindt.

Voor meer informatie kun je me bellen of mailen, maar ik kom ook graag langs om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Reis door de chakra's

Lees meer

Wil je ontdekken hoe het met jouw levensenergie is en ben je nieuwsgierig naar wat chakra’s zijn? Dan is deze “Reis door de chakra’s” misschien iets voor jou.

De uitdrukkingen “Daar krijg ik energie van”, “Ik heb helemaal geen energie meer” of “Mijn energie is op” ken je ongetwijfeld wel en die zeggen precies hoe jij je op dat moment voelt. Energie is voelbaar in ons lichaam. Je kunt je levensenergie waarnemen door krachtig in je handen te wrijven. Houd ze daarna iets van elkaar af. Beweeg dan je handen van en naar elkaar. Je kunt de energie als een tintelende, vibrerende, warme of koude sensatie voelen.

Iedereen heeft levensenergie nodig om te kunnen functioneren. Maar wat we denken, voelen, doen en waarnemen kan onze (levens)energie doen veranderen. Chakra’s spelen hierbij een belangrijke rol. Een chakra is een energiecentrum. Er zijn 7 hoofdchakra’s, verdeeld van het stuitje tot aan je kruin. Chakra’s hebben een krachtige uitwerking op het lichaam. Net zoals emoties onze ademhaling, hartslag en stofwisseling kunnen beïnvloeden, zo beïnvloeden de activitieten van de verschillende chakra’s onze klier-processen, lichaamsvorm,chronische lichamelijke klachten, gedachten en gedrag. Door middel van yoga, ademhalingsoefeningen, lichaamsoefeningen, meditatie en visualisatie kunnen wij de chakra’s en daarmee ook onze gezondheid en ons leven beïnvloeden.

Gedurende 8 ochtenden neem ik je mee op reis door de 7 hoofdchakra’s. We beginnen bij het eerste chakra, de basis en oorsprong van onze levensenergie en onderzoeken bij de opeenvolgende chakra’s hoe het op dat moment met die levensenergie is. Ieder chakra staat voor een bepaald thema in je leven. We onderzoeken de verschillende levensgebieden waar elk van de chakra’s voor staan. En staan stil bij de verschillende thema’s die in je leven spelen.

Thema’s die onder andere aan de orde komen zijn:

  • veiligheid, vertrouwen, hoe sta je in het leven
  • seksualiteit, behoeften, emoties
  • autonomie, gevoel van eigenwaarde
  • liefde, liefde voor jezelf, relaties
  • communicatie, luisteren, je eigen stem vinden
  • intuïtie, inzicht, dromen
  • eenheid, zelfkennis.

We maken verbinding met ons hart, de kern van wie we in wezen zijn. De reis eindigt bij onze kruin, het zevende chakra.

De workshop bestaat uit een stukje theorie over de chakra’s, afgewisseld met oefeningen, (klank-)meditatie en beweging. Maar waar ook ruimte en aandacht is om met elkaar te delen wat gehoord of gezien wil worden. Zonder daarover te hoeven oordelen of te willen veranderen.

De laatste ochtend gebruiken we om de 7 chakra’s met elkaar te integreren en sluiten we de workshop op passende wijze af.

Data: Nog niet bekend

Tijd: 

Locatie:  

Kosten:
De kosten voor de gehele workshop zijn €… per persoon.

Je kunt je aanmelden via afspraak maken op mijn website. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging van je inschrijving en een factuur. Verdere praktische informatie ontvang je kort voor de start van de workshop via de mail.

Massage tijdens de bevalling

Lees meer

Tijdens de bevalling kan massage verlichtend werken. Hiervoor kan ik jouw partner verschillende technieken leren. Tijdens de bevalling kun je zelf aangeven wat je op dat moment gemasseerd wilt hebben. Een massage van je rug geeft je letterlijk steun en vermindert pijn. Massage van je buik geeft verlichting tussen de weeën door. Je benen komen erg onder spanning te staan tijdens de bevalling. Massage van je benen helpt om de spieren te ontspannen en de pijn te verlichten evenals een voetmassage. Daarnaast kunnen ook de acupressuur- of reflexpunten op de benen, voeten en handen behandeld worden. Hierdoor kan de bevalling geactiveerd of versneld worden, doordat de baarmoedercontracties gestimuleerd worden en het vermindert de pijn. Tenslotte kan voor en tijdens de bevalling de kaakrelease toegepast worden. Via het bindweefsel en de meridianen (energiebanen in je lijf) is er namelijk een link tussen het perineum en de kaak. En in het bijzonder tussen de kaak en het bekken + de baarmoeder. Het losmaken van spanningen in de kaak kan het bekken en de baarmoeder ontspannen tijdens de bevalling. En naast de kaakrelease is er ook aandacht voor de acupressuurpunten die tijdens de bevalling gebruikt kunnen worden.

Voor de workshop kom ik bij jullie thuis, zodat jullie in alle rust in je eigen vertrouwde omgeving de massages kunnen oefenen en ervaren.

Wil je hier meer over weten dan kun je mij bellen of mailen.

Een ont-moeting met klank-meditatie

Lees meer

Terwijl je comfortabel op een mat wordt je uitgenodigd met je aandacht helemaal in het hier en nu te zijn. Klaar om jezelf te ont-moeten en te ervaren wat voor effect de verschillende klanken op je lichaam hebben. Doordat wij voor 65% uit water bestaan en alles in ons lichaam met elkaar in verbinding staat door middel van stroming, worden deze trillingen door ons lichaam geleid en wordt klank op deze manier voelbaar gemaakt. Ook ons energetisch systeem wordt door de trillingen geraakt. Het gevolg is een innerlijke massage. Een moment voor jezelf om te ont-moeten en je energie weer te voelen stromen.

Datum: Nog niet bekend

Tijd:

Locatie:

Kosten:

 

Je kunt je aanmelden via afspraak maken. Wees er snel bij want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Ik ontmoet je graag!

 

Leef vanuit je hart

Lees meer

Herken je dat: gedachten die maar blijven malen? We maken heel wat overuren met de ‘intelligentie’ van ons brein. Maar we hebben ook een ‘andere intelligentie’, namelijk die van ons hart. Door deze hartintelligentie vaker te gebruiken ervaar je meer rust, vertrouwen en daadkracht. Naast deze kwaliteit heeft je hart ook nog andere kwaliteiten zoals vriendelijkheid voor jezelf, voor anderen, dankbaarheid. Het hart staat voor liefde en verbinding.

Het hart op de tong hebben, hartzeer, hartverwarmend, hartverschreurend. Allemaal uitdrukkingen die je vast wel kent. Het zijn uitdrukkingen die niet zomaar uit de lucht zijn komen vallen. Ze drukken uit wat er binnenin je lichaam te voelen is. Ik geef nu enkele voorbeelden die betrekking hebben op het hart, maar zo zijn er tal van uitdrukkingen. Denk maar aan “een brok in je keel voelen” of “iets ligt als een zware steen op je maag”.

Maar voor nu hou ik het bij het hart. We kunnen niet zonder ons hart. Het pompt het bloed rond en zorgt er zo voor dat zuurstof en voedingstoffen via het bloed naar de spieren en organen getransporteerd worden. Tot zover het technische gedeelte van het hart. Zoals ik al aangegeven heb heeft het hart nog meer kwaliteiten. Kwaliteiten die niet zo 1,2,3 te zien zijn, maar wel te voelen.

Het hart geeft focus; je hart volgen. En is hiermee de toegangspoort om te kunnen leven volgens jouw eigen aard.

Het hart is een ander woord voor kern. Het is het orgaan van afstemmen, resonantie, ontroering, aanvaarding. Via ons hart vinden we onze waarheid, de liefde, maar vooral ook de verbinding met onszelf en met anderen. Het hart kan zich openen of zelfs openbarsten met een overweldigende kracht, maar het kan zich ook afsluiten en verharden door een gebrek aan liefde. Het is het centrum van communicatie, begrijpen, intuïtie en alomvattende liefde. Beelden, woorden en klanken worden door dit orgaan in gevoelens vertaald. En gevoelens zijn de antennes van de ziel.

Wist je dat je hart is verbonden met je tong (je hart luchten) en met je handen en je armen (de vleugels van je hart)? Hierdoor kun je handelen vanuit je hart. Leven vanuit ons hart wijst ons de weg naar hoe te leven, naar vervulling, geluk, wie we zijn, wat werkelijk bij ons past en hoe we dat vorm kunnen geven. Het klinkt zo simpel, maar we zitten bij alles wat we doen in ons hoofd en zijn vooral bezig met wat anderen van ons verwachten. Hierdoor blokkeren we onszelf en raken we het contact met onze kern, wie we in wezen zijn, kwijt.

Liefde en verbinding

Als het hart altijd naar buiten gericht open staat en je veel geeft, voor anderen klaarstaat, dan kun je het contact met jezelf verliezen. Door het hart naar binnen toe te openen kun je jezelf ontvangen. Met liefdevolle aandacht je ware ik ontmoeten en je eigen beweging voelen. En datgene doen waar jouw hart ligt. Lief zijn voor jezelf!

Bij het hartchakra krijgen we via onze ademhaling toegang tot onze gevoelens. Wanneer we onze gevoelens vasthouden, houden we onze adem vast. Wanneer we onze adem vasthouden, krijgt ons lichaam niet genoeg lucht, niet genoeg vitale voeding. Hierdoor verdoven we onszelf in feite. De doorstroming van de hartenergie is gestagneerd. Onderdrukte gevoelens kunnen weer naar boven komen door dieper adem te halen waardoor er letterlijk weer ruimte ontstaat voor herstel van het evenwicht van opnemen en loslaten. Het hart krijgt weer ruimte om zich te openen.

Lief zijn voor jezelf is dicht bij jezelf blijven en blijven focussen op wat jij wil, waar jouw verlangens liggen en wat jouw behoeften zijn.

Door middel van meditatie, oefeningen en beweging krijg je handvatten om de kwaliteiten van je hart meer te gebruiken en zo meer en lichter te leven vanuit je hart. Vanuit wat goed voelt voor jou. Maar er is ook ruimte en aandacht om met elkaar te delen wat gehoord of gezien wil worden. Zonder daarover te hoeven oordelen of te willen veranderen.
Tijdens de workshop gaan we in verbinding en met liefdevolle aandacht je ware ik ontmoeten en je eigen beweging voelen. Zodat je datgene kunt doen waar jouw hart ligt.

De hartchakra meditatie

De hartchakra meditatie opent het hart door middel van bewegingen van de armen in harmonie met de uit- en inademing.

Tijdens deze bijzondere meditatie beweeg je in vier richtingen: naar de toekomst, naar het hier en nu en naar dat wat achter je ligt. Observeer wat er gebeurt. In je gedachten, maar vooral ook in je lichaam. Hoe strek je je armen? Wat doen je handen? Wat voel je in je benen?

Datum: nog geen nieuwe datum

Tijd: 

Locatie: 

Kosten: 

Je kunt je aanmelden via afspraak maken op mijn website. Wees er snel bij want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Ik ontmoet je graag.

Familieopstellingen

Lees meer

Een familieopstelling is letterijk een opstelling van je familie. Een opstelling kan in een groep uitgevoerd worden waarbij gewerkt wordt met representanten. Daar hoeft je familie niet bij aanwezig te zijn. Degene die opstelt brengt een vraag in. Een representant vertegenwoordigd iemand uit het systeem van de opsteller en kan zelf ook lichamelijke veranderingen ervaren als deze een plek in het systeem inneemt. Het is ook mogelijk om alleen als representant de opstelling mee te maken.

Lees meer over familieopstellingen

Ben jij toe aan een ont-moeting met jezelf?

Vul onderstaand formulier in. Bellen of mailen voor het  maken van een afspraak mag ook.