Holistisch massagetherapeut

Aandachtig en betrokken. Ik nodig je graag uit in mijn praktijk.

Wie ben ik?

Mijn naam is Linda Leeflang, geboren in 1961 en samen met mijn man woon ik met heel veel plezier op een woonark in Terwijde, Utrecht. Ik heb mijn eigen praktijk aan huis.
Ik ken mijzelf als een rationeel, nuchter en analytisch persoon, maar ik heb ook een gevoelige, emotionele en zorgzame kant. Zo heb altijd in de gezondheidszorg gewerkt en ben ik op die manier betrokken bij het welzijn van de mens. Maar na jarenlang op een laboratorium achter een microscoop te hebben gezeten, voelde ik behoefte om op een andere manier met ons welzijn bezig te zijn (en met het mijne). In fysiek contact.

Hoe zouden we ons voelen zonder iets te “moeten”? In de hectiek van deze tijd moeten we veel en handelen we al snel vanuit een automatisme. Daarbij gaan we vaak maar door zonder stil te staan hoe we ons daarbij voelen. Ook ik ging maar door en zat meer in mijn hoofd dan in mijn lichaam.

Ik gunde mijzelf geen tijd om te ontspannen; was vooral bezig met wat anderen van mij verwachtten en probeerde alles zo perfect mogelijk te doen. Tot voor kort ging ik daardoor geregeld over mijn grenzen heen en negeerde ik mijn lichaam als dit om rust of aandacht vroeg. Ik kreeg last van allerlei klachten, zoals pijn in mijn nek en schouders en pijn in mijn benen, maar ik luisterde niet naar mijn lichaam.

Totdat ik op een gegeven moment mijzelf begon af te vragen: Van wie moet ik dit? Waarom leef ik mijn leven op de manier zoals ik het doe? Is dit wat ik wil? Wie ben ik eigenlijk? Ben ik degene die ik in wezen wil zijn? Wat voel ik?

Ik kwam in aanraking met holistische massagetherapie, waarbij ik werd uitgenodigd om vanuit het denken in mijn hoofd naar het voelen in mijn lichaam te gaan. Door de aandachtvolle, zachte manier van aanraken voelde ik hoe het werkelijk met me ging. Ik werd me bewust van wat er zich op dat moment innerlijk afspeelde en leerde met datgene contact te maken. Ik leerde te luisteren naar wat mijn lichaam te vertellen heeft.

Aanraken, raken en geraakt worden.

Holistische massagetherapie heeft mij geholpen om mezelf te accepteren zoals ik ben. Ik hoef geen eisen aan mezelf te stellen en ik mag mijn eigen grenzen aangeven. Ik kan loslaten en op tijd rust nemen. Ook durf ik nu te zeggen wat ik wil, wat ik voel en waar ik behoefte aan heb.

Door mijn eigen ervaring kreeg ik meer en meer het gevoel dat ik anderen ook heel graag op een professionele manier hierin zou willen begeleiden.

Mijn zoektocht naar een passende opleiding bracht me uiteindelijk bij Holos, academie voor massagetherapie. In 2012 ben ik begonnen met de één-jarige opleiding tot Holos masseur.

Daarna ben ik verder gegaan met de opleiding tot Holos massagetherapeut die ik in 2016 heb afgerond. Op Holos leerde ik de verschillende technieken van massage en heb ik het aanraken, raken en geraakt worden, het wezenlijk contact met mijzelf en met de ander, mogen voelen en ervaren.

 

Door jaarlijks deel te nemen aan bij- en nascholingen, workshops en door middel van zelfstudie blijf ik mijzelf verder ontwikkelen en zorg ik er zo voor dat ik jou op professionele wijze kan begeleiden.

Mijn persoonlijke- en therapeutische ontwikkeling geven mij het inzicht hoe ik met een open houding iemand ruimte en vertrouwen kan geven. Mijn praktijk heet “Insight-U”. Vrij vertaald: “In zicht jou”. Met andere woorden: Kijk eens binnen in jou. Is het voor jou inzichtelijk wat zich daar afspeelt? Mijn manier van aanraken, raken en hierdoor geraakt worden helpen je contact te maken met je innerlijk. Een ont-moeting met jezelf.

Naast holistisch massagetherapeut ben ik ook overgangstherapeut en sta ik als zodanig op de SDDO®-therapeutenlijst met specialisatie ‘De overgang’. In mijn praktijk begeleid ik vrouwen op een deskundige manier stromend door de overgang.

Vrijwilliger

Sinds november 2016 ben ik één dagdeel in de maand vrijwilliger in het Ronald McDonald Huis in Utrecht. Door het aanbieden van een holistische massage probeer ik de ouders van het Huis te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Dit doe ik samen met een team masseurs en massagetherapeuten. Juist omdat alle aandacht naar het zieke kind gaat wordt er voorbij gegaan aan de behoeftes van de naaste familieleden en/of vrienden. Zij zijn vaak bezig om allerlei dingen te regelen. Ziekte brengt altijd spanning met zich mee en als er geen ruimte is om te ontspannen dan stapelt de spanning zich alleen maar op. Voelbaar op welke plek dan ook in je lichaam. Uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol een massage kan zijn. Een moment helemaal voor de ouders om te voelen en gedachten los te laten. Een waardevol cadeau!

Contact

Ben jij toe aan een ont-moeting met jezelf?

06 - 81695180

Burt Bacharachstraat 6

3543 DE Utrecht