Holos massagetherapeut

Aandachtig en betrokken. Ik nodig je graag uit in mijn praktijk.

Wie ben ik?

Mijn naam is Linda Leeflang, geboren in 1961 en samen met mijn man woon ik met heel veel plezier op een woonark in Terwijde, Utrecht. Ik heb mijn eigen praktijk aan huis.
Ik ken mijzelf als een rationeel, nuchter en analytisch persoon, maar ik heb ook een gevoelige, emotionele en zorgzame kant. Zo heb ik altijd in de gezondheidszorg gewerkt en ben ik op die manier betrokken bij het welzijn van de mens. Maar na jarenlang op een laboratorium achter een microscoop te hebben gezeten, voelde ik behoefte om op een andere manier met ons welzijn bezig te zijn (en met het mijne). In fysiek contact.

Hoe zouden we ons voelen zonder iets te “moeten”? In de hectiek van deze tijd moeten we veel en handelen we al snel vanuit een automatisme. Daarbij gaan we vaak maar door zonder stil te staan hoe we ons daarbij voelen. Ook ik ging maar door en zat meer in mijn hoofd dan in mijn lichaam.

Ik was vooral bezig met wat anderen van mij verwachtten en was altijd maar aan het “pleasen”. Ik wilde graag door iedereen aardig gevonden worden. Daarbij moest alles van mij zo perfect mogelijk. Ik ging geregeld over mijn grenzen heen en negeerde mijn lichaam als dit om rust of aandacht vroeg. Ik deed me eigelijk heel anders voor dan wie ik in wezen was. Vanuit mijn eigen overtuiging was dit zoals ik het moest doen. Zolang ik er maar controle over had. Ik was het zo gewend en dat voelde vertrouwd. Maar op een gegeven moment voelde het voor mij niet meer vanzelfsprekend. Ik worstelde met vragen zoals: Waarom doe ik wat ik doe? En voor wie doe ik dat? Wordt ik hier gelukkig van? Wie ben ik eigenlijk? Ik kreeg ook steeds meer last van allerlei klachten, zoals pijn in mijn nek, schouders en benen en ik kreeg last van mijn darmen.

Ik kwam in de reguliere zorg terecht en heb allerlei onderzoeken en medicatie gehad, maar mijn klachten bleven. Uiteindelijk ben ik toen binnen de complementaire zorg verder gaan zoeken. Zo kwam ik in aanraking met holistische massagetherapie.

Ik hoopte dat ik door middel van massage van mijn klachten af zou komen. Maar door middel van massage werd ik uitgenodigd om vanuit het denken in mijn hoofd naar het voelen in mijn lichaam te gaan. Door de aandachtsvolle, zachte manier van aanraken voelde ik hoe het werkelijk met me ging. Ik werd me bewust van wat er zich op dat moment innerlijk afspeelde en leerde met datgene contact te maken. Ik werd me er bewust van dat mijn lichaam mij, door middel van mijn klachten, iets probeerde duidelijk te maken. Door bijvoorbeeld controle te willen houden en niet los kunnen laten, verkrampt mijn lichaam. Ik leerde te luisteren naar wat mijn lichaam te vertellen heeft. Door hier aandacht aan te geven merkte ik dat mijn klachten minder werden of verdwenen.

Aanraken, raken en geraakt worden.

Holistische massagetherapie heeft mij het inzicht gegeven dat ik me niet anders hoef voor te doen en mijzelf mag accepteren zoals ik ben. Ik ben nu bewuster aan het leven en ben bewuster van mijn lichaam. Ik heb geleerd mijn grenzen aan te geven en dat ik vaker aandacht aan mijzelf mag geven. Ik kan loslaten en op tijd rust nemen. Ook durf ik nu te zeggen wat ik wil, wat ik voel en waar ik behoefte aan heb.

Door mijn eigen ervaring kreeg ik meer en meer het gevoel dat ik anderen ook heel graag op een professionele manier hierin zou willen begeleiden.

Mijn zoektocht naar een passende opleiding bracht me uiteindelijk bij Holos, Academie voor massagetherapie. In 2012 ben ik begonnen met de één-jarige opleiding tot Holos masseur.

Daarna ben ik verder gegaan met de opleiding tot Holos massagetherapeut die ik in 2016 heb afgerond. Op Holos leerde ik de verschillende technieken van massage en heb ik het aanraken, raken en geraakt worden, het wezenlijk contact met mijzelf en met de ander, nog meer mogen voelen en ervaren.

Door jaarlijks deel te nemen aan bij- en nascholingen, workshops en door middel van zelfstudie blijf ik mijzelf verder ontwikkelen en zorg ik er zo voor dat ik jou op professionele wijze kan begeleiden.

Mijn persoonlijke- en therapeutische ontwikkeling geven mij het inzicht hoe ik met een open houding iemand ruimte en vertrouwen kan geven. Mijn praktijk heet “Insight-U” en heeft voor mij een dubbele betekenis. Vrij vertaald: “Jouw Inzicht”, maar als je het hoort klinkt het ook als: “Binnen in jou”. Met andere woorden: Kijk eens binnen in jou. Is het voor jou inzichtelijk wat zich daar afspeelt? Mijn manier van aanraken, raken en hierdoor geraakt worden helpen je contact te maken met je innerlijk. Een ont-moeting met jezelf.

Naast Holos massagetherapeut ben ik ook overgangstherapeut en sta ik als zodanig op de SDDO®-therapeutenlijst met specialisatie ‘De overgang’. In mijn praktijk begeleid ik vrouwen op een deskundige manier stromend én bewuster door de overgang.

Vrijwilliger

Sinds november 2016 ben ik één dagdeel in de maand vrijwilliger in het Ronald McDonald Huis in Utrecht. Door het aanbieden van een holistische massage probeer ik de ouders van het Huis te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Dit doe ik samen met een team masseurs en massagetherapeuten. Juist omdat alle aandacht naar het zieke kind gaat wordt er voorbij gegaan aan de behoeftes van de naaste familieleden en/of vrienden. Zij zijn vaak bezig om allerlei dingen te regelen. Ziekte brengt altijd spanning met zich mee en als er geen ruimte is om te ontspannen dan stapelt de spanning zich alleen maar op. Voelbaar op welke plek dan ook in je lichaam. Uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol een massage kan zijn. Een moment helemaal voor de ouders om te voelen en gedachten los te laten. Een waardevol cadeau!

Ben jij toe aan een ont-moeting met jezelf?

Vul onderstaand formulier in. Bellen of mailen voor het  maken van een afspraak mag ook.