Het advies is nog steeds om zo veel mogelijk thuis te werken. Helaas heeft niet iedereen een goede ergonomische werkplek. Klachten van nek, schouder, arm en rug kunnen hier het gevolg van zijn.

Werk jij thuis en herken je dit? Wat kun je zelf doen om deze klachten te voorkomen?

  • Zorg voor een goede zithouding. Dit houdt in dat je je voeten horizontaal op de vloer laat rusten, met het bekken iets hoger dan je knieën en het werkblad op ellebooghoogte.
  • Zorg dat het beeldscherm zich op ooghoogte bevindt. Hiervoor heb je bij het gebruik van een laptop misschien een laptophouder nodig. Daarnaast kun je een losse muis en los toetsenbord gebruiken om de belasting van je nek te verminderen.
  • Wissel regelmatig af tussen zitten en staan
  • Om de spierbelasting te verminderen kan het ook helpen om bijvoorbeeld op een skippybal (zonder handvat) of fitnessbal te zitten. Op deze manier wordt de juiste zithouding gestimuleerd.
  • Het is verstandig om elke twee uur rek-, strek- en zwaai-oefeningen te doen die tegengesteld zijn aan de houding waarin je gezeten hebt. Veel voorbeelden van oefeningen zijn online te vinden.
  • Maar wat nog belangrijker is:

PLAN REGELMATIG EEN (STOEL)MASSAGE IN!!!

Even weg van de werkplek. Even de spanning laten weghalen van nek en schouders, waarna je weer fris en fruitig, vitaal en vol energie er tegenaan kunt . Een stoelmassage bij jou thuis biedt hiervoor de uitkomst, maar je bent voor een massage ook van harte welkom in mijn praktijk.

Voor meer informatie over een stoelmassage bij jou thuis en/of voor het maken van een afspraak kun je me bellen of mailen