Van altijd maar bezig zijn voor je werk, je gezin, school etc. naar alle tijd om te doen waar je anders niet aan toe komt.

Eindelijk dat ene spannende boek uitlezen, wandelen in de natuur, zwemmen… of gewoon helemaal niets doen… Zeg maar: verstand op nul en blik op oneindig. Heerlijk!
Heerlijk, ja. En tijdens de vakantie ook geen probleem. Maar het lukt vaak niet om tussendoor die knop om te zetten en een moment helemaal niets te doen. Of gewoon de boel de boel te laten en iets voor jezelf te gaan doen.

In mijn praktijk hoor ik dit ook vaak en dan nodig ik mijn cliënten uit om op de massagetafel te gaan liggen en vanuit het denken in hun hoofd naar het voelen in hun lichaam te gaan. Te voelen waar ze zelf behoefte aan hebben, waar ze energie van krijgen.

Ik plan ook geregeld een massage voor mijzelf in en als het even kan ook tijdens mijn vakantie. Ik heb zelf namelijk best wel moeite om die knop om te zetten. In mijn vakantie heeft de holistische massage van Jordy me daarbij ontzettend goed geholpen; zonder woorden, alleen de langzame, aandachtige en liefdevolle aanraking. Ik kreeg alle tijd om contact te maken met wat ik op dat moment voelde. Waar ik op dat moment behoefte aan had. Rust. Ruimte. Ik heb mijzelf weer ontmoet.

Op een camping ergens midden in de natuur ten zuidwesten van Valencia heb ik me, samen met Arjan ondergedompeld in rust, ruimte en alle tijd voor onszelf. Niets te hoeven. Niets te moeten, maar gewoon lekker ont-moeten. En we hebben ook heel veel mooie, lieve mensen ontmoet. Na alle hectiek van de weken voor de vakantie is het me daar gelukt om ook de rust (weer) in mijzelf te vinden en te doen waar ik op dat moment zin in had. En ja, soms was dat zelfs helemaal niets! Ik heb gedaan waar ik op dat moment behoefte aan had. De vakantie samengevat in enkele woorden: zen, rust, lachen, zingen, dansen, wandelen, natuur, ontmoeten, verwondering, inspiratie…Maar het was vooral gewoon het zijn met wat de dag je brengt en daar al dan niet wat mee doen. Kortom: ik heb genoten! Ik voel me weer opgeladen en heb weer energie.

Het is belangrijk om te blijven voelen hoe het met je is. Dat kun je alleen doen door jezelf (alle) tijd te gunnen om de aandacht op jezelf te richten en contact te maken met je innerlijke zelf. Met mijn massages kan ik je daarbij helpen.

Sta je af en toe stil bij hoe jij je voelt en wat je nodig hebt?

Geef jij jezelf wel eens aandacht?

Hoe is het voor je om bij deze ontmoeting stil te staan?

De tekst op de foto is de uitnodiging van Jordy, de masseur. Hieronder lees je de vertaling.

“De massage kan een reis betekenen om onszelf te begrijpen, te ervaren en te voelen dat we één geheel zijn. Massage is niet alleen een prettige ervaring, maar massage laat ons voelen dat ons lichaam kan ademen en vrij kan bewegen. De massage gaat verder dan de huid, voorbij de spieren: de massage dringt door tot in het diepste deel van het zijn.”